Bluesign® – Ratkaisuja vastuulliseen tuotantoon

11.2.2020, Juho

Me Icebugilla otamme kestävän ja vastuullisen jalkineiden valmistuksen vakavasti. Tavoitteenamme on minimoida valmistuksessa syntyviä haittoja sekä ihmisille että ympäristölle. Yksi tärkeimmistä työkaluistamme on Bluesign®.

Bluesign®-logo

Bluesign®

Mitä tekstiiliteollisuudessa käytetty Bluesign®-menetelmä tarkoittaa?

Bluesign® on kokonaisvaltainen menetelmä, joka tarjoaa tekstiiliteollisuudelle ratkaisuja vastuulliseen ja kestävään materiaalien ja lopputuotteiden tuotantoon.

Bluesign® määrittelee tekstiilituotannon standardit valmistajille. Menetelmä karsii haitalliset aineet tuotantoprosessin jokaisesta vaiheesta. Itsenäisenä ja riippumattomana tarkastajana se valvoo raaka-aineiden ja kemikaalien käyttöä. Kokonaisvaltaisen Bluesign®-menetelmän tavoitteena on turvallinen ja vähemmän ympäristöä kuluttava valmistustapa.

”Mietimme Icebugilla jatkuvasti kuinka voimme vähentää valmistusprosessin aikana kulutettua vettä ja energiaa, vähentää ympäristöä kuormittavien kemikaalien ja materiaalien käyttöä, ja pienentää tuotannosta syntyvää hiilijalanjälkeä.”

Jalkinevalmistajana Icebug ei voi olla suoraan Bluesign®-kumppani, mutta sertifioitujen alihankkijoiden, kuten Wu Luen, kautta voimme hyödyntää Bluesign®-materiaaleja valmistuksessa ja kehittää yhteistyössä omia Bluesign®-standardit ylittäviä materiaaleja.

Kuinka Bluesign® näkyy Icebugin toiminnassa?

Pyrimme jatkuvasti kehittämään ja vaihtamaan materiaaleja ympäristöä vähemmän kuormittaviin vaihtoehtoihin. Melkein 100% Icebugin käyttämistä päällys- ja sisävuorimateriaaleista ovat Bluesign®-sertifioituja.

Päällysmateriaalien määrää on vähennetty ja jäljelle jääneet materiaalit on vaihdettu vähemmän ympäristöä kuormittaviin vaihtoehtoihin. Käytämme mahdollisimman paljon kierrätettyä polyesteria. Olemme vähentäneet värjäyksessä käytettäviä kemikaaleja. Värjäystekniikkaa on kehitetty niin, että tuotannossa kuluu vettä 50%, kemikaaleja 90% ja energiaa 60% vähemmän.

Seuraavaksi tavoitteenamme on vaihtaa paremmat materiaalivaihtoehdot pohjallisten vaahtomuoveihin, PU ja TPU -vahvikkeisiin, backing layersiin ja liimoihin.

Mitä Bluesign® tarkoittaa sinulle, kun ostat Icebug-jalkineet?

Tiedät ostavasi vastuullisesti tuotetun kenkäparin. Valmistajana Icebug on käyttänyt parhaita saatavilla olevia teknologioita ja materiaaleja varmistaakseen, että tuotannossa on käytetty mahdollisimman vähän ihmisiä ja ympäristöä haitallisesti kuormittavia tekijöitä.

Lähteet:
https://www.icebug.fi/kestava-kehitys/bluesign/
https://icebug.com/sustainability/bluesign
https://icebug.com/sustainability/how-are-we-doing
https://www.bluesign.com/en

#bluesign #vastuullisuus