Kenkien hoito

Kenkien hoito

Tekstiili-, mokka- ja nupukkinahkakenkien hoitosuositus

 

Kenkien suojaaminen ennen käyttöä

Uudet tekstiili-, mokka- ja nupukkinahkakengät on hyvä käsitellä jo ennen ensimmäistä käyttökertaa kengän pintamateriaaleille tarkoitetulla suoja-aineella. Kenkien säännöllinen huolto on hyvin tärkeää, mikäli kenkien halutaan pysyvän hyvän näköisinä sekä likaa ja vettä hylkivinä.

 

"Säännöllisellä hoidolla pidät kengät
hyvännäköisinä sekä likaa ja vettä hylkivinä."

Kenkien puhdistus

Puhdista likaantuneet kengät nahkashampoolla tai puhdistusvaahdolla. Mokka- ja nupukkinahka on helppo puhdistaa liasta. Jos kengän pinnassa on vaikeasti irtoavaa likaa, käytä tahranpoistoainetta, joka on tarkoitettu erityisesti mokka- ja nupukkinahkalle.

 

 

Pidennä nahkaisten kenkien käyttöikää harjaamalla

Kuivat ja puhdistetut mokka- ja nupukkinahkakengät voi harjata pinnan ilmeen palauttamiseksi. Käytä harjaukseen pehmeää harjaa. Käsittele kengät harjauksen jälkeen mokka- ja nupukkinahkalle tarkoitetulla suoja-aineella.

Tekstiilipintaisten kenkien puhdistukseen voi käyttää apuna myös pehmeää harjaa. Mikäli kengät ovat kosteat puhdistuksen jälkeen, anna niiden kuivua hyvin, ennen kuin jatkat puhdistusta seuraavaan vaiheeseen, joka on kuivaharjaus. Harjaa kengät pehmeällä harjalla.