Materiaalit

Materiaalit

Etsimme jatkuvasti uusia innovaatioita, joiden avulla voimme tarjota asiakkaillemme laadukkaita tuotteita ja samalla minimoida toimintamme negatiiviset ympäristövaikutukset.

Uusien materiaalien kohdalla meille on tärkeää, että materiaalit kestävät hyvin kulutusta, jotta tuotteillamme on mahdollisimman pitkä käyttöikä. Ympäristöystävällisin kulutustapa on hankkia vain tarpeeseen, käyttää tuotteita vuosien ajan, huoltaa ja korjata niitä ja käyttötarpeen loputtua kierrättää tuotteet eteenpäin. Kuluttajan vastuu on suuri, mutta meidän vastuumme on vieläkin suurempi. Meidän täytyy käyttää tarpeeksi kestäviä materiaaleja, jotta tuotteemme kestävät käyttöä, korjausta ja uudelleenkäyttöä.

Myös jalkineen käyttötarkoitus tulee huomioida materiaalivalinnoissa. Tuleeko kenkien kestää kylmää ja tuulta sekä eristää lämpöä vai käytetäänkö niitä aurinkoisella ja lämpimällä säällä? Myös käyttömukavuus on tärkeä tekijä. Ei ole kestävän kehityksen mukaista valmistaa kenkiä, jotka ovat niin epämukavat, ettei kukaan halua käyttää niitä. Yritämme myös löytää materiaaleja, joissa ei ole sekoitettu monia kuituja keskenään, jotta tuote voidaan kierrättää paremmin. Luonnonkuitujen ja synteettisten kuitujen sekoittaminen parantaa tekstiilimateriaalin ominaisuuksia ja käytännöllisyyttä, mutta tekee samalla tekstiilistä hankalammin biohajoavan ja kierrätettävän.

Käytämme kierrätettyjä materiaaleja aina kun mahdollista. Kierrätysasteen taso vaihtelee 20–100 prosenttiin. Kierrätysmateriaalien käyttö voi heikentää kuitujen vahvuutta tai vaikuttaa negatiivisesti kumin sideaineisiin ja repeämisalttiuteen.

Käytämme paljon aikaa sopivien materiaalien etsimiseen. Käytännöllisyyden ja kestävyyden yhdistäminen kestäviin materiaaleihin on haasteellista. Hankimme ja kehitämme materiaaleja yhteistyössä toimittajiemme kanssa. Teemme yhteistyötä myös alan muiden toimijoiden kanssa edistääksemme kestävämpien materiaalien kehittelyä.