Solution dye -tekniikka

Solution dye -tekniikka

90 % vähemmän kemikaaleja

Solution Dye -värjäystekniikassa kemikaaleja tarvitaan yli 90 % vähemmän kuin perinteisissä värjäystekniikoissa. Aiemmin tekstiilit värjättiin väripesulla, liottamalla niitä kuumassa värikylvyssä. Solution Dye -värjäyksessä väriaine lisätään tekstiiliin kuitenkin jo sen kuitutasolla. Solution Dye -värjäys kuluttaa siksi perinteistä väripesutekniikkaa vähemmän vettä, kemikaaleja ja energiaa.

Solution Dye -värjäys tunnetaan myös nimillä spin dye tai top dye -värjäys. Kun tekstiilit värjätään Solution Dye -tekniikalla, kulutetaan vettä melkein 50 % vähemmän, kemikaaleja yli 90 % vähemmän ja energiaa yli 60 % vähemmän. Muita Solution Dye -värjäyksen hyötyjä ovat värjäystuloksen tasaisuus ja värin parempi pitävyys: Solution Dye -värjäyksessä väriaine on alusta asti tekstiilin kuitujen sisällä toisin kuin väripesussa, jossa väri ”pestään” kuitujen pintaan.

Solution Dye -värjäyksen haittapuoli on se, että se vaatii perinteiseen väripesuvärjäykseen verrattuna suurempia tuotantomääriä. Suuret tuotantomäärät tarkoittavat, että saman värisiä tekstiilejä tuotetaan enemmän. Tämän vuoksi pyrimme arvioimaan tarpeen aina mahdollisimman huolellisesti ja optimoimaan tekstiilien käytön.