Vaahtomuovi

Vaahtomuovi

Tavoitteemme on joko kierrättää vaahtomuovia tai käyttää sen valmistukseen metsistä ja muista lähteistä saatavaa biomassaa.

EVA eli eteenivinyyliasetaatti on eteenin ja vinyyliasetaatin kopolymeeri. Eteenivinyyliasetaattia käytetään yleisesti jalkineiden valmistuksessa. EVA on erittäin kevyttä, sillä on erinomainen iskunvaimennuskyky ja se sietää hyvin vaihtelevia lämpötiloja.

EVA takaa kengälle korkean suorituskyvyn, joten käytämme sitä myös Icebug-jalkineiden välipohjissa. Olemme halunneet varmistaa mahdollisimman vähän jätettä tuottavan tuotantoprosessin, joten käytämme ahtopuristus-nimistä valmistutekniikkaa.

Testaamme tuotteitamme säännöllisesti, jotta voimme päivittää rajoitettujen aineiden luettelomme ja varmistua siitä, että käyttämämme materiaalit täyttävät REACH-asetuksen vaatimukset. Tutkimme myös, kuinka voisimme parantaa sellaisten materiaalien ominaisuuksia, joita ei vielä tänä päivänä voida kierrättää. Näiden materiaalien tuotantojäte täytyy hävittää tuotannon jälkeen, eikä sitä voida käyttää uudelleen noudattaen materiaalin sisäistä kiertoa. Ratkaistaksemme tämän ongelman työskentelemme yhdessä biomassavalmistaja Bloom’in kanssa, jotta voimme lisätä materiaalin sekaan levästä valmistettua biomassaa.

Tulevaisuuden tavoitteemme on kehittää tuotantoamme siten, että voimme kierrättää enemmän materiaaleja tuotannon sisällä, tai käyttää yhä enemmän metsistä ja muista lähteistä saatavaa biomassaa.