Group 14 Created with Sketch.

Vaahtomuovi

search Created with Sketch.

Vaahtomuovi

Tavoitteemme on joko kierrättää tai käyttää metsistä ja muista lähteistä saatavaa biomassaa.

EVA eli eteenivinyyliasetaatti on eteenin ja vinyyliasetaatin kopolymeeri. Eteenivinyyliasetaattia käytetään usein jalkineiden valmistuksessa. Materiaali on erittäin kevyttä, sillä on erinomainen iskunvaimennuskyky ja se sietää hyvin eri lämpötiloja. Materiaali takaa kengälle korkean suorituskyvyn, joten käytämme sitä myös Icebug-jalkineiden välipohjissa.

Olemme halunneet varmistaa mahdollisimman vähän jätettä tuottavan tuotantoprosessin käyttämällä ahtopuristusta sekä raakamateriaaliketjun läpinäkyvyydellä. Näillä keinoin voimme taata materiaalille pidemmän elinkaaren.

Suoritamme kokeita kausittain päivittääksemme rajoitettujen aineiden luettelomme kemikaaleja ja varmistuaksemme siitä, että käyttämämme materiaalit täyttävät REACH-asetuksen vaatimukset. Olemme lisäksi hiljattain tutkineet sellaisten materiaalien paranneltavia ominaisuuksia, joita ei vielä tänä päivänä voida kierrättää. Näiden materiaalien jälkituotannon jäte täytyy hävittää, eikä sitä voida käyttää uudelleen. Ongelman ratkaistaksemme työskentelemme parhaillaan yhdessä biomassavalmistaja Bloom’in kanssa lisätäksemme materiaalin sekaan levästä valmistettua biomassaa.

Tulevaisuuden tavoitteemme on sulkea tuotantoympyrä kierrättämällä tai käyttää metsistä ja muista lähteistä saatavaa biomassaa.