Villa

Villa

Icebug käyttää vain mulesing-vapaata villaa.

Vaikka lampaasta keritty villa on uusiutuva luonnonvara, ei materiaali kuitenkaan ole täysin ympäristöystävällinen. Lampaat tarvitsevat suuren laidunalueen, ja villan tuotanto vaatii vettä, kemikaaleja ja energiaa, jotta villasta saadaan jalostettua kaupallinen tuote.

Icebug käyttää ainoastaan mulesing-vapaata villaa. Käytämme myös kierrätettyä villaa. Kierrätysvillan käyttö ei saastuta ilmaa, vesistöjä ja maaperää niin paljon kuin uusi villa. Myös hiilidioksipäästöt ovat vähäisempiä. Varmistamme myös, ettei kierrätysvillaa värjätä, jolloin vältytään turhien kemikaalien käytöltä. Näin villaan jää sen ominainen väri materiaalin ensimmäiseltä käyttökerralta. Kierrätysvillassamme esiintyy monia erilaisia värejä, jotka takaavat tuotteidemme uniikin ulkonäön.

Kierrätysvillan kohdalla teemme yhteistyötä Woolpowerin kanssa, joka on ruotsalainen vaatetusalan yritys. Woolpower-tuotannon villajäte kerätään talteen ja huovutetaan, jolloin materiaali voidaan käyttää uudelleen. Vaikka tällä tavalla kierrätettyyn villaan sekoitetaan myös synteettisiä materiaaleja, on seoksen koostumus aina vähintään 50 prosenttisesti villaa.

Tiedämme, että luonnonmateriaalien ja synteettisten kuitujen sekoittaminen ei ole täysin ongelmatonta kestän kehityksen näkökulmasta tarkasteltuna, koska ainoastaan puhdas villa hajoaa luonnossa. Tästä huolimatta kannatamme materiaalien uusiokäyttöä sen sijaan, että tuotantojäte heitettäisiin pois. Villan ja synteettisen aineen yhteen sekoittaminen lisää lopputuotteen kestävyyttä, jolloin sitä voidaan käyttää pidempään ja vaativammissa olosuhteissa. Kestävän kehityksen kannalta tärkeää on myös se, että käyttämämme tuote kestää mahdollisimman pitkään.

Villalla on luonnostaan useita ominaisuuksia, jotka tekevät siitä loistavan materiaalin kenkiimme: villa on muun muassa erittäin hyvin lämpöä eristävä, se siirtää kosteutta ja se on hajutonta.

Lue lisää Woolpowerista: https://www.woolpower.se/en/about-us/