Group 14 Created with Sketch.

Villa

search Created with Sketch.

Villa

Icebug käyttää vain mulesing-vapaata villaa.

Vaikka lampaasta keritty villa on uusiutuva luonnonvara, ei materiaali kuitenkaan ole täysin ympäristöystävällinen. Lampaat tarvitsevat suuren laidunalueen ja villan tuotanto vaatii vettä, kemikaaleja ja energiaa, jotta villasta saadaan jalostettua kaupallinen tuote.

Icebug käyttää ainoastaan mulesing-vapaata villaa. Käytämme myös kierrätettyä villaa, jolloin veden ja energian kulutus tuotannossa vähenee ja lampaiden tarvitsema laidunalue pienentyy. Kierrätysvillan käyttö myös minimoi ilman, vesistöjen ja maaperän saastumisen sekä vähentää hiilidioksidipäästöjä verrattuna uuden villan käyttöön. Varmistamme myös, ettei kierrätysvillaa värjätä, jolloin vältytään turhien kemikaalien käytöltä. Näin villaan jää sen ominainen väri materiaalin ensimmäiseltä käyttökerralta. Kierrätysvillassamme esiintyy monia erilaisia värejä, jotka takaavat tuotteidemme uniikin estetiikan.

Kierrätysvillan kohdalla teemme yhteistyötä ruotsalaisen vaatetusalan yrityksen Woolpowerin kanssa, jonka tehdas ja tuotanto sijaitsevat Ruotsin Östersundissa. Villatuotannon jäte kerätään talteen ja huovutetaan, jolloin villa voidaan käyttää uudelleen. Vaikka tällä tavalla kierrätettyyn villaan sekoitetaan synteettisiä materiaaleja, on seoksen koostumus aina vähintään 50 % villaa. Luonnonmateriaalin ja synteettisen kuidun sekoittaminen ei ole kuitenkaan täysin ongelmatonta kestävästä näkökulmasta tarkasteltuna. Puhdas villa hajoaa luonnossa, jolloin siitä valmistettu tuote on ympäristöystävällisempi.

Tuemme tästä huolimatta materiaalien uusiokäyttöä sen sijaan, että tuotantojäte heitettäisiin pois. Villan ja synteettisen aineen yhteen sekoittaminen lisää lopputuotteen kestävyyttä, jolloin sitä voidaan käyttää pidempään ja vaativammissa olosuhteissa. Kestävän kehityksen kannalta tärkeintä on, että kuluttamamme tuote kestää käytössä mahdollisimman pitkään. Löydät huovutetusta villasta valmistettuja tuotteita vuoden 2019 syys- ja talvimallistostamme.

Villalla on myös materiaalina ominaisuuksia, jotka ovat ehdoton etu kestävyyden kannalta. Villa on muun muassa erittäin lämpöä eristävä, imukykyinen ja tuoksuton materiaali. Villa soveltuukin loistavasti aktiivisten ulkoilupäivien vaatetusmateriaaliksi.

Lue lisää Woolpowerista: https://www.woolpower.se/en/about-us/