Kitka- tai nastakengät koiralenkille

28.10.2022, Juho

Valitse koiralenkille kitka- tai nastakengät

Ulkoilujalkineiden valinta on syytä tehdä huolella. Pito on tarpeen lähes aina – ulkoilit sitten luonnossa tai kaduilla.

Koiralenkkeily on mielekästä, kun ei tarvitse pelätä liukastumista. Ongelma korostuu erityisesti nuoren, vetävän tai innostuneen koiran kanssa. Liukkaat kelit eivät ole vain talvinen ongelma. Koiran kanssa mennään joka päivä ulos – oli keli mikä hyvänsä. On hyvä muistaa, että märkä puupinta tai kallio on kesällä yhtä liukas kuin välikausikelilläkin. Sen vuoksi Icebugilta löytyy pitäviä kitka- ja nastakenkiä kaikkiin vuodenaikoihin.

Nastakengät antavat parhaan pidon

Nastakengät antavat maksimaalisen pidon, kun pinta on erityisen liukas. Icebugilla on useita erilaisia nastakenkämalleja niin kävelylenkille, kaupunkikäyttöön kuin talvijuoksuun.

Jos liikut paljon luonnossa, on varrellinen malli hyvä talvella. Esimerkiksi Walkabout BUGrip GTX malli tukee napakasti ja suojaa nilkkoja lumelta. Kengät on helppo laittaa nopeasti jalkaan Boa®-kiinnityksen avulla. Walkabout BUGrip GTX löytyy sekä naisille että miehille.

Nastalenkkarit jalassa juoksu on turvallista ja rentoa läpi talven.

Tiesitkö, että myös talvella voi juosta turvallisesti koiran kanssa? Icebugilta löytyy useampi nastalenkkarimalli, jotka on suunniteltu erityisesti juoksua varten. Hiiliteräksiset nastat reagoivat pohjaan ja antavat pettämättömän alustapidon. Nastalenkkarit jalassa juoksu on turvallista ja rentoa läpi talven.

Monikäyttöiset kitkakengät

Kitkakengät ovat täydelliset yleiskengät koiraihmiselle. Parhaimmillaan kitkat ovat talven lumisella kelillä tai keväästä syksyyn kosteassa metsässä. Kitkakengät jalassa voi kiipeillä huoletta kalliolla, kävellä pitkospuilla tai juosta metsäpoluilla. Icebugin mallistosta löytyy useita varrellisia malleja. Pidon lisäksi varrelliset kitkakengät suojaavat nilkkoja sade-, räntä- ja lumikelillä. Icebugin mallistosta löytyy myös sään kestäviä kitkakenkämalleja GORE-TEX®-pinnalla.

Kitkakengät ovat myös täydelliset kesäkengät metsälenkeille. Jos harrastat koiran kanssa polkujuoksua, on RB9X-kitkapohja täydellinen valinta. RB9X-pohjalla varustettuja kenkiä suosittelemme kuitenkin vain kesäkaudelle. Icebugilta löytyy useita kevyitä kesälenkkarimalleja niin miehille kuin naisille.

 

 

Varrellinen nastakenkä: Ivalo3 BUGrip


Ivalo3 W/M BUGrip on monen koiran ulkoiluttajan suosikki. Kengät on nopea vetäistä jalkaan edestä aukeavan vetoketjun avulla. Korkea varsi on erityisen hyödyllinen runsaslumisina talvina.

Tyylikkäät kitkakengät: Forester Michelin Wic


Forester W/M Michelin Wic on nupukkinahkainen kenkä, joka sopii yhtä hyvin kaupunkikäyttöön kuin luontoon. Mallia on saatavilla miehille ja naisille – mustana ja dijonin sävyissä.

Nastalenkkarit: NewRun BUGrip


NewRun W/M BUGrip on vaimennettu nastalenkkari. Newrunista löytyy malli miehille ja naisille. Kengissä on TPU-muovinen kurasuoja. Kengät ovat hyvin sään- ja kulutuksenkestävät.

#gore-tex #kävely #kitkakengät #koira #lenkki #nastakengät