Kitkakengät lisäävät turvallisuutta

2.11.2022, Juho

Kitkakengät lisäävät turvallisuutta ja saavat ulkoilun maistumaan niin talvella kuin kesällä. Parhaimmillaan kitkat ovat lumikeleillä, mutta niiden käytön voi aloittaa mihin aikaan vuodesta hyvänsä. Eri keleille ja käyttötarkoituksiin on tarjolla erilaisia kitkakenkiä. Ja mikä parasta, kitkakenkiä voi käyttää millä alustalla hyvänsä.

Mitkä ovat kitkakengät?

Kitkakengät ovat erityisen pitävät kengät, joiden pito perustuu pohjan materiaaliin ja voimakkaaseen kuviointiin. Pohjan aiheuttama kitka saadaan aikaan kumiseoksella, joka nimensä mukaan lisää kitkaa kengän ja alustan väliin. Icebugilla kitkapohjia on kahdenlaisia: talvikäyttöön tarkoitettu Michelin Wic ja kesäkäyttöön tarkoitettu RB9X®-erikoiskumipohja.

Michelin Wic on valmistettu yhteistyössä rengasasiantuntija Michelinin kanssa. Talveen, lumelle ja jäälle tarkoitetut kitkakengät toimivat auton kitkarenkaiden tavoin. Ne lisäävät pitoa roimasti ehkäisevät liukastumisia. Parasta kengissä on niiden tuoma turva ja huolettomuus. Kitkakengät ovat turvallinen valinta yleiskengäksi. Kengillä voi mennä julkisiin tiloihin, joissa on parketit. Kitkat eivät jätä jälkiä myöskään puurakenteisiin sisäänkäynteihin tai terasseille. Icebugilta löytyy useita erilaisia kitkamalleja – niin sporttisia ulkoilukenkiä kuin kaupunkikenkiä siistimpään menoon. Sopiva kitkakenkä kaupunkikäyttöön on esimerkiksi Grove-malli, joka lisää koko ajan suosiotaan.

Icebug käyttää RB9X®-erikoiskumipohjaa erityisesti kesälenkkareissa, maastojuoksu- ja suunnistuskengissä. Tämän kumipohjan valtit ovat omiaan muistuttamaan, että myös kesällä ja välikausikeleillä voi olla liukasta. RB9X®-erikoiskumipohja käy kaikille alustoille. Poikkeuksellisen pitonsa se osoittaa erityisesti märillä kallioilla ja puupinnoilla. Siksi RB9X-kitkakengät ovat erityisen suosittuja suunnistajien, maasto- ja polkujuoksijoiden keskuudessa.

Kitkat vain nastat?

Kitka- ja nastakengillä on kummallakin omat kannattajansa. Paremmuus perustuu usein omiin käyttötarkoituksiin. Pidon kannalta nastat ovat kiistatta paremmat erityisesti poikkeuksellisen liukkaissa olosuhteissa kuten jäällä.

Me Icebugilla sanomme, että kitkat tarjoavat parasta nastatonta pitoa. Lumisella kelille riittää usein kitkakenkien pito. Kaupunkiolosuhteissa kitkakengät ovat lyömättömät. Icebugin kitkakenkien mallistosta löytää myös useita tyylikkäitä malleja, jotka sopivat siistimpään pukeutumiseen. Kitkakengät ovat nastakenkiä monikäyttöisemmät, koska ne voi ottaa käyttöön jo välikausikeleillä.

Tärkeintä on valita kengät sen mukaan mikä palvelee omia käyttötarkoituksia parhaiten.

Tutustu Icebugin kitkakenkiin

 

 

Tutustu myös

#kitkakengät #rb9x