Kokemuksia kitkakengistä, osa 1

3.1.2018, Juho

Haimme Facebook-sivullamme testaajia kokeilemaan Icebug-kitkakenkiä. Kengät pääsivät testiin lumisiin ja liukkaisiin olosuhteisiin erilaisissa käyttötilanteissa.

Ensimmäisenä kenkiä testattiin frisbeegolf-radalla Puuppolassa.

Minna: pitävät kengät frisbeegolfiin

3.1.2018, Puuppola

Kitkakengät frisbeegolfissa

Harrastan aktiivisesti frisbeegolfia, myös talvella, joten testasin kenkiä useammalla eri alustalla: lumisessa ja loskaisessa maastossa, jäisillä poluilla sekä auratuilla alueilla ja lumesta vapailla frisbeegolf-heittoalustoilla.”

”Aiempaa kokemusta minulla on lähinnä tavallisista talvikengistä ja nastakengistä. Tavallisen talvikengän kanssa en uskaltaudu enää pelaamaan ja nastojen kanssa on ollut ongelmana liiallinen pito, esimerkiksi silloin, kun heittoalustalla ei ole kuin hieman lunta.”

”Ensivaikutelma kengistä yllätti: ne olivat kevyet, silti tukevat ja istuivat todella hyvin jalkaan. Jalat pysyivät myös kuivina ja lämpöisinä. Lumella pito-ominaisuudet olivat tavalliseen talvikenkään nähden reilusti paremmat, enkä oikeastaan huomannut nastakenkään suurta eroa. Molemmat pitivät yhtä hyvin! Maastossa pelatessa lumen ja jään määrä vaihtelee, joten oma kokemukseni kitkakengistä on positiivisempi kuin nastakengistä. Kitkat sopivat paremmin vaihteleviin olosuhteisiin, silloin kun pidon tarve vaihtelee.”

Frisbeegolfissa tukijalalle varataan painoa heittäessä ja kenkä toimi tähän todella hyvin

”Frisbeegolfissa tukijalalle varataan painoa heittäessä ja kenkä toimi tähän todella hyvin antaen juuri sopivan pidon, mutta silti sallien tukijalan kääntyä alustalla heiton mukana. Pystyin luottamaan siihen, ettei jalka luista alta. Kävellessäni metsäpolkuja ja epätasaisia alustoja, kenkä tuki nilkkaa hyvin, ja pystyin liikkumaan miettimättä jokaisella askeleella kaatumista tai liukastumista. Jäällä pito ei vastaa nastakenkää, mutta antaa silti reilusti paremman pidon kuin tavallinen talvikenkä.”

”Tulihan noita tietysti testattua myös kotipihan lumitalkoiden parissa, ja tällä kertaa pysyin kolan perässä pystyssäkin! Kitkakenkiä ei voi kuin suositella, ja aion käyttää näitä frisbeegolfissa sekä muutoinkin ulkoillessa jatkossakin!”

Minna testasi Pace2 W Michelin Wic GTX -kitkakenkiä.

#frisbeegolf #kitkakengät #testi