Liukuesteet kenkiin vai nastakengät?

7.12.2017, Riku

Kaikenikäiset ihmiset ulkoilevat Suomessa kelistä riippumatta. Kävelememme paljon ja olemme ulkoilukansaa.

Hyvät kävelykengät ovat tämän helpon ja edullisen liikuntamuodon kulmakivi. Suomessa on tunnetusti joskus haastavat ulkoiluolosuhteet, ja erityisesti talvella liukastumisten riski on suuri. Liukastumiset aiheuttavatkin monille loukkaantumisia. Jopa 50 000 Suomalaista hoidetaan vuosittain liukastumisen takia.

Ennen vanhaan ensimmäinen vaihtoehto liukastumiselta turvaamiseen ovat olleet liukuesteet. Tavallisiin kävelykenkiin liitettävät liukuesteet kiinnitettiin kenkien pohjiin. Malleja on yhä tarjolla useita erilaisia, ja kaupoissa sekä suutariliikkeissä  hinnat vaihtelevat noin viiden kuudenkymmenen euron välillä.

Käyttäjien mielipiteet kenkiin liitettävistä liukuesteistä ovat vaihtelevia. Erityisesti edullisemmat mallit saattavat putoilla irti kengistä ja varsinkin juostessa irrotettavat liukuesteet voivat aiheuttaa ongelmia niiden tippuessa vauhdissa.

Nastakengissä on taas pysyvät nastat pohjassa. Kengät on suunniteltu alusta alkaen pito, turvallisuus ja käyttömukavuus silmällä pitäen. Nastakengät tarjoavat laadukkaamman ja varmemman vaihtoehdon liukuesteisiin verrattuna, kun halutaan pitoa ja turvallisuutta talvella liikkumiseen.

Nastakenkien kenkien avulla voit myös juosta varmalla askeleella. Nastakengät tuovatkin aivan uudenlaisen ulottuvuuden ja nautinnon talvijuoksuun. Juostessa tai kävellessä ei tarvitse varoa askelta, vaan liikkuminen on mahdollista jopa p eilijäällä.

Seuraavien linkkien kautta löydät myös Yle:n kuluttajatestit liukuesteisiin sekä nastakenkiin:

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2011/02/15/liukuesteet-pitavat-varmasti-pystyssa
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/01/21/nastakengat-testissa-liukkaiden-kelien-pelastus

Icebugilla on tarjolla nastakenkiä erilaisiin olosuhteisiin sekä erilaiseen liikkumiseen.

Tutustu Icebug-mallistoon ja vie talviliikunta uudelle tasolle turvallisten, käytännöllisten ja mukavien nastakenkien avulla.

Tutustu mallistomme.

#liukuesteet #nastakengät