Työmme on lisätä turvallisuutta

22.11.2022, Juho

Icebugin tavoitteena on lisätä liikkumista liukkailla keleillä ulkoilijoiden, työmatkaliikkujien ja ulkotyöntekijöiden parissa. Icebug tekee yhteistyötä myös yritysten kanssa, jotka haluavat panostaa työntekijöidensä turvallisuuteen, terveyteen ja liikkumiseen.

Varusteiden ja jalkineiden merkitys korostuu aina fyysisessä ulkotyöskentelyssä. Nastakengät ovat ensisijainen valinta monelle ulkotyöntekijälle, liikunnanopettajalle ja postinjakajalle. Icebugin valikoimasta löytyy myös S3-standardn turvakenkiä ammattilaisille. Lue lisää nasta- ja kitkapohjaisista turvakengistämme täällä.

Kymmeniä tuhansia tapaturmia vuodessa

Tapahtuipa liikkuminen töissä tai vapaa-ajalla, olisi talviajan kenkiin suhtauduttava yhtä suurella tarkkuudella kuin auton talvirenkaita valittaessa. Nimittäin liukastapaturmia sattuu Suomessa vuosittain noin 75 000, joista sairaalahoitoa vaatii lähes puolet. Näiden tapaturmien hoitokustannukset maksavat yhteiskunnalle vuosittain jopa 2,4 miljardia euroa.

Kaatumisia sattuu myös sekä työmatkalla että työpaikalla. Tapaturmavakuutuskeskuksen mukaan vuonna 2020 työpaikoilla tapahtui yli 28 000 liikkumisen yhteydessä sattunutta tapaturmaa.

Myös työmatkatapaturmia tapahtuu runsaasti. Liikenneturvan mukaan vuonna 2021 Suomessa tilastoitiin noin 18 000 työmatkatapaturmaa. Työterveyslaitos laskee, että työmatkoilla sattuneista kaatumisista aiheutuneet vakuutuskorvaukset ovat noin 50 miljoonaa euroa vuodessa. Todellinen summa on huomattavasti suurempi, koska vakuutuskorvaukset eivät huomioi työnantajalle, vahingoittuneelle ja yhteiskunnalle koituvia välillisiä vaikutuksia.

Yhteistyössä yritysten kanssa

Monet yritykset pyrkivät kitkemään onnettumuuksia varustamalla työntekijät asianmukaisilla kengillä. Tyypillinen yhteistyöyritys hankkii turvakenkiä tai nasta- ja kitkakenkiä työntekijöilleen. Laadukkaat kengät ovat myös erinomainen joululahjaidea yrityksen työntekijöille. Ulkoilemaan innostavat nastakengät lisäävät työyhteisön hyvinvointia. Hyvä lahja kertoo myös työnantajien arvostuksesta työntekijöitä kohtaan.

Hieno esimerkki yritysasiakkaasta on Millog, joka hankki turvallisuusteeman innoittamana työntekijöilleen Icebugit joululahjaksi. Millog panostaa työntekijöidensä hyvinvointiin ja kannustaa mielellään lahjoillaan työntekijöitä liikkumaan. Icebugeja maahantuova PYKA Oy järjesti sovituskampanjan jokaiseen Millogin toimipisteeseen, missä työntekijät saivat valita nastakengät juoksuun tai kävelyyn. ”Yli tuhannen henkilön sovituskierros meni kaikin puolin sujuvasti”, kertoi PYKA:n Valtteri Törn.

Myös Millogin toimitusjohtaja Sami Pitkänen oli tyytyväinen henkilöstön joululahjaan ja toivookin nastakenkien keräävän paljon turvallisia askelia talven liukkailla keleillä.

 

Ota yhteys yritysmyyntimme:

Jätä yhteystietosi, niin olemme yhteydessä ja kerromme lisää.

#millog #turvakengät