Työmme on lisätä turvallisuutta

4.10.2019, Juho

Icebugin tavoitteena on lisätä liikkumista liukkailla keleillä ulkoilijoiden, työmatkaliikkujien ja ulkotyöntekijöiden parissa. Icebug tekee yhteistyötä myös yritysten kanssa, jotka haluavat panostaa työntekijöidensä turvallisuuteen, terveyteen ja liikkumiseen.

Icebug haluaa saada ihmiset liikkumaan. Erityisen hienoa on kuulla, että työmatkat ja ulkotyöskentely sujuvat ongelmitta, kun varusteet ovat kunnossa. Varusteiden ja jalkineiden merkitys korostuu aina fyysisessä ulkotyöskentelyssä. Nastakengät ovat ensisijainen valinta monelle lumenluojalle, liikunnanopettajalle ja postinjakajalle. Icebugin valikoimasta löytyy myös turvakenkiä ammattilaisille kuten rakennustyöntekijöille.

Liukastapaturmia sattuu vuosittain noin 75 000, joista sairaalahoitoa vaatii lähes puolet. Näiden tapaturmien hoitokustannukset maksavat yhteiskunnalle vuosittain jopa 2,4 miljardia euroa. Kaatumiset näkyvät myös yritysten sairaspoissaolotilastoissa.

Icebugin tavoitteena on yhdistää turvallisuus ja toiminnallisuus. Nastat ja pito lisäävät huolettomuutta, joka puolestaan tekee liikkumisesta mielekkäämpää. Talvikausi on Pohjolassa pitkä. Säännöllinen liikunta ja ulkoilu pitää ihmisen paremmassa vireessä. Arki- ja työmatkaliikunta on monelle tärkeä perusta viikoittaiselle aktiivisuudelle. Icebug haluaa osaltaan lisätä talviliikkujan mahdollisuuksia ja motivaatiota.

Yhteistyössä yritysten kanssa

Tyypillinen yhteistyöyritys hankkii turvakenkiä tai nasta- / kitkakenkiä ulkotyöntekijöille. Laadukkaat kengät ovat myös hyvä joululahjaidea yrityksen työntekijöille. Ulkoilemaan innostavat nastakengät lisäävät työyhteisön hyvinvointia. Hyvä lahja kertoo myös työnantajien arvostuksesta työntekijöitä kohtaan.

Hieno esimerkki yritysasiakkaasta on Millog, joka hankki turvallisuusteeman innoittamana työntekijöilleen Icebugit joululahjaksi. Millog panostaa työntekijöidensä hyvinvointiin ja kannustaa mielellään lahjoillaan työntekijöitä liikkumaan. Icebugeja maahantuova PYKA oy järjesti sovituskampanjan jokaiseen Millogin toimipisteeseen, missä työntekijät saivat valita nastakengät juoksuun tai kävelyyn. ”Yli tuhannen henkilön sovituskierros meni kaikin puolin sujuvasti”, kertoo PYKA:n myynti- ja tuotepäällikkö Valtteri Törn.

Myös Millogin toimitusjohtaja Sami Pitkänen on tyytyväinen henkilöstön tämänvuotiseen joululahjaan ja toivookin nastakenkien keräävän paljon turvallisia askelia talven liukkailla keleillä.

Tutustu myös

#millog #turvakengät